Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за

...
 Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за
Коментари Харесай

Джо Байдън: Доналд Тръмп води разрушителна политика

 Демократът Джо Байдън, някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати и претендент за президентските избори през 2020 година, стартира акцията си с предложение за платформа, основаваща се на съдействие и единение сред партиите, и с рецензии към " основния разединител " Доналд Тръмп, съобщи ДПА. Седемдесет и шест годишният Байдън е един от над 20 кандидати за номинацията на Демократическата партия за изборите. Дългата му политическа кариера и центристки позиции способстваха за това той да се трансформира във водещ кандидат за партийната номинация.
Пред свои последователи във Филаделфия Байдън съобщи, че " ще възвърне душата на нацията ".

" Нашата политика се занимава с разделяне, а президентът ни е основният разединител ", сподели някогашният вицепрезидент и даде обещание да реализира единение сред републиканци и демократи.

Голяма част от речта си той посвети на остри рецензии към Тръмп и " разрушителната му политика ", цитирайки разделянето на фамилии на границата с Мексико и реакцията на президента на националистически протест в Шарлътсвил през 2017 година, в която мнозина съзряха поддръжка за крайнодесни организации.

Ако американците желаят президент, който ускорява разделянето ни, ръководи с напън, демонизира съперниците и бълва ненавист, аз не съм им необходим - имат си президента Доналд Тръмп, сподели Байдън.

Кандидатирам се, с цел да предложа на страната ни - на демократи, републиканци и самостоятелни - един друг път. Не връщане към нещо, което в никакъв случай не е съществувало, а към бъдеше, което реализира същинския ни капацитет като страна, означи той, имайки поради лозунга на Тръмп " Да създадем Америка още веднъж велика ".

Байдън приказва също за достъпа до обучение и опазване на здравето, и за климатичните промени, в това число за потребността от " гражданска война на чистата енергетика ".

Джо Байдън се кандидатира за президент за трети път. В течение на 35 години той беше сенатор, преди да се причисли към Барак Обама на изборите през 2008 година и да бъде негов вицепрезидент осем години.

 
По публикацията работи: Аспарух Илиев
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР